Page 1 of 8

No device found - unic P1+ projector

Posted: Wed Jul 12, 2017 3:42 am
by SjakieM
I have setup WiFi connection for my Unic p1+ dlc projector, but since a few days i cant connect anymore to the device using the EZCast app on Windows or IOS.

The device's WiFi page shows it is connected to the home WiFi network and i can still use AirPlay mirroring on my iPhone successfully but EZCast app does not find the device so i cant access the WiFi settings for the device.

Any idea how to solve this?

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Wed Jul 12, 2017 4:12 am
by SjakieM
Oh and can you please change my username to SjakieM instead of my e-mail address, i swear i did not enter that as a username :(

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Wed Jul 12, 2017 11:37 am
by MissEZCast
Sorry for the inconvenience. Please go to your mobile settings>Cellular Data>Enable EZCast app to use Mobile data then retry.
As a reminder, while connecting to the Wi-Fi, mirroring won't use your mobile data.

Besides, your request has accepted and your EZCast account name has changed.
Thanks.

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Thu Jul 13, 2017 3:09 pm
by SjakieM
Thanks for the name change!

I already tried switching mobile data for the EZCast off and back on, but no change..

I am still able to use AirPlay for mirroring my IPhone, mening that there is a connection possible via the home WiFi router, but the EZCast app on the same phone can't find the device so i cant access the settings. Even if i connect to the device's WiFi the behaviour is the same.

[edit] added some pictures [/edit]

Device is found using AirPlay:
Image
AirPlay mirroring works:
Image
Device is connected to local WiFi:
Image
But EZCast app can't find it:
Image

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Thu Jul 13, 2017 3:20 pm
by SjakieM
Also, when i try to connect to the device's WiFi if it is not connected to my home network, i get prompted for the password and the default password is not working.

Could it be that i configured connections only to be allowed via the router? If so, is there a way to reset the device's WiFi settings?

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Fri Jul 14, 2017 5:52 pm
by MissEZCast
Sorry for the inconvenience.
Please disable your home router then restart your projector. Forget the Link-xxxxxxxx password on your iPhone and re-connect to the Link-xxxxxxxx via Wi-Fi. Besides, after enable EZCast app using data cellular, please restart your phone and retry.
Please try this way.
Thank you.

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Sun Sep 03, 2017 4:15 pm
by mark81
Dear All, I have the exactly same problem.

I was able to find and connect the device with the EzCast app.
Via EzCast app, under Settings, I enabled on the device the WIFI connection to the router, then I click on Update.
After this, the lamp turned off with the device still powered on.
After one hour, I tried to use the device but no reaction, so I had to disconnect the USB connected to the power adapter and wait until the battery exhausted.
After that the device restarted to work. I can connect to LINK_1A0686BD, but the EzCast app (from iPhone, iPad and macOS) don't find anymore the device.
I tried to restart the router, the projector, mac, phone, etc. Leaved the router turned off with cellular data enabled on the app, etc. But no change.

Product Name: LED Micro Projector
Image System: DLP
Model NO: p1+
Code on screen: PX-N01-EN

SSID: LINK_1A0686BD
Functions: EZCast
EZCast OS: iPhone [2.3.0(53)], iPad [2.3.0(53)], Mac [2.2.0(205)]
Symptom: Able to connect to the SSID, but app is unable to find the device.

What can I do?
Do you know if there is a way to reset it?
There is an option under Multimedia > System, to update the device via .bin file, but I don't find where I can download it.
Thanks!

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Mon Sep 11, 2017 3:37 pm
by MissEZCast
Sorry for the late reply.
Please wait for the DLP next firmware released. The new firmware will fix this issue. The projector is a customised one and it's powered by EZCast technology.
Thanks for your understanding and patience.

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Fri Sep 15, 2017 1:13 pm
by Hann
I got the same problem too, Hopefully EZCast will fix the problem. :(

Re: No device found - unic P1+ projector

Posted: Tue Sep 19, 2017 9:12 am
by kolitham@hotmail.com
I also has the same issue. Only once could see and post restart cannot find the device.

Also could you please change my login name from my email address to "KolithaM" ?